Джон Малкович ще поставя в Народния театър през следващия театрален сезон (2024/2025 г.),

...
Джон Малкович ще поставя в Народния театър през следващия театрален сезон (2024/2025 г.),
Коментари Харесай

Джон Малкович се завръща в София с постановка в Народния театър

Джон Малкович ще слага в Народния театър през идващия сценичен сезон (2024/2025 г.), оповестяват от трупата. Световноизвестният американски артист, режисьор и продуцент идва у нас в подготовка на бъдещия си спектакъл  „ Оръжията и индивидът “ на Бърнард Шоу .  Това е било контрактувано в границите на поредност от диалози сред Малкович и шефа на Народния спектакъл Васил Василев. Това е първият от няколко идни взаимни плана сред режисьора и театъра.

Предварителните срещи с трупата на Народния спектакъл ще се проведат през новия сценичен сезон (2023/2024), а подготовките ще стартират през септември 2024 година

Действието на комедията „ Оръжията и индивидът “ на Бърнард Шоу се развива в България, като по-голямата част от героите са българи. В основата на сюжета е борбата при Сливница по време на Сръбско-българската война през 1885 година „ Оръжията и индивидът “ се играе за първи път през април 1894 година в Лондон.

През февруари Джон Малкович гостува на сцената на Народния спектакъл (като цените на билетите бяха най-обсъжданата тема) дружно с една от най-популярните литовски актриси – Ингеборга Дапкунайте, в спектакъла „ В самотата на памуковите полета “   от Бернар-Мари Колтес, на режисьора Тимофей Кулябин. Преди дни артистът бе почетен с приз за принос към развиването на българската просвета. Отличието му бе връчено от министъра на културата Кръстю Кръстев във Варна след постановката на Малкович " Адска комедия: признанията на един палач ". Музикално-театралният театър на артиста се състоя  в границите на интернационалния сценичен фестивал " Варненско лято ".

Както към този момент ви информирахме, Кулябин, както и Оскарас Коршуновас идват поредно в България до края на месеца в подготовка на бъдещите си спектакли за огромната сцена на Народния спектакъл.  За Оскарас Коршуновас това ще бъде първи театър, основан в България, с български артисти. Тимофей Кулябин към този момент сложи „ Нора “ по Хенрик Ибсен. 

 
Джон Малкович подобен, какъвто не сте си го представяли

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР